Аромати

Кензо Такада залага на оптимистичния дух и виолетките

  • 06.10.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Кензо Такада залага на оптимистичния дух и виолетките

Аромати, Кензо Такада залага на оптимистичния дух и виолетките

Известният моден дизайнер Кензо Такада обяви глобалното си партньорство с козметичнта марка Avon, а от края на месец септември общото им дело под формата на новите аромати Avon Life вече са на пазара.

Създадените от г-н Такада аромати са вдъхновени от философията му "Живей красиво!" И двата аромата си делят обща звездна съставка – виолетката – гордост както на Египет, така и на Франция. Именно тази хармония между изтока и запада прави ароматите толкова изтънчени и многопластови.

"Исках в колаборацията си с Avon да създам аромат, с който жените и мъжете от всяка част на света могат да се идентифицират. Най-голямата радост за мен е превръщането на креативното вдъхновение в красива реалност… Ароматите носят красота и позитивност и са изпълнени с великолепието на природния свят.", споделя за вдъхновението си г-н. Такада.

Дамският парфюм грабва с освежаващи нотки на водна лилия и червена ябълка, които се преливат в цветното сърце, напомнящо нежен букет от виолетки, венчелистчета, бял божур и сакура, носещи усещането за сила и смелост. За финал остава спомена за божествен ирис и пачули.

За да се допълват перфектно, мъжкият аромат се разкрива с комбинация от кипарис, хвойна и черен пипер, но сърцевината остава обагрена от виолетовите листчета.

Признат от световната модна сцена като един от водещите дизайнери, Кензо Такада основава луксозната си модна къща още през 1970 г. в Париж. Така компанията му се превръща в първия първокласен моден бранд, открит от японец в Париж. Дизайнерът е известен не само с иновативния си стил, но и с изключително популярните си аромати, които съчетават в себе си ухания както от Изтока, така и от Запада.

Kozmetikata.com