Грижа за Лицето

Минерална козметика - красота от древността

  • 10.09.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Минерална козметика - красота от древността

Грижа за Лицето, Минерална козметика - красота от древността

Грижа за Лицето, Минерална козметика - красота от древността

Макар минералната козметика да се появява на пазара преди около 30 години, а да става популялна едва в наши дни, тя е позната и използвана още в древността. На нея дължат красотата си цели поколения древни царици...

Минералните продукти са направени от фино надробени високопигментни минерали. Минерален фон дьо тен, ВВ крем, минерална пудра или пък сенки, моливи за очи, устни и вежди - са само част от продуктите, произведени на минерална основа. Едни от най-често изтъкваните предимства на минералната козметика са, че не запушва порите и кожата на лицето няма опасност да се пресуши, напротив - задържа влажността си.

В последно време минералната козметика и в частност минералният грим се предпочитат от мнозина, тъй като са подходящи за всеки тип кожа, не предизвикват алергии и нямат противопоказания. Незаменими са при чувствителната и проблемна кожа, тъй като действат противовъзпалително и имат антисептично действие. Минералите са полезни и за зрялата кожа - те я овлажняват и успешно прикриват бръчките. Повечето продукти имат естествена слънцезащита.

Основните минерали, освен минералните пигменти в тази козметика са калций, необходим за бързото проникване на активните вещества в клетките на кожата; калий - който я насища с кислород; натрий, отговарящ за водния баланс в клетките. Помощни вещества са талк, восък, различни растителни масла, глицерин, сквалан, калиев цетилов фосфат, палмова киселина, стеаринова киселина, етерични масла, лецитин, лимонена киселина, витамин Е и др.

С минерална козметика на лицето може дори и да спите, тъй като в нея няма изкуствени оцветители, аромати, парабени, алкохол или други вредни съставки... или поне не би трябвало да има. Заради високото си качество тя поддържа и съответната висока цена. Това с което отговаря в замяна са кожа с младежки блясък, с идеално и дълготрайно покритие, прикрити несъвършенства и подхранена в дълбочина.

Дерматолозите препоръчват използването на минерална козметика при акне, розацея, алергична или чувствителна към слънцето кожата, белези, след дерматологичен пилинг и др.

Kozmetikata.com