Домашна козметика

Бърза помощ срещу пъпки

  • 03.12.2009
  • Автор: Светлана Илкова
Домашна козметика, Бърза помощ срещу пъпки

Точно преди най-важния ден - интервю за работа, романтична среща, делова вечеря и... пъпка. Не е толкова голямо зло, но действително може да предизвика чувство на самосъжаление и леки пристъпи на паника.

Предлагаме ви няколко идеи за бърза помощ срещу пъпки в домашни условия:

Паста за зъби

Преди да си легнете сложете върху самата пъпка паста за зъби, до сутринта ще е намалила размера й. Хидратирайте кожата си, сложете коректор (ако още има нужда) и се гримирайте.

Мед


Сложете капка пчелен мед върху самата пъпка (когато вече е видима), сложете лепенка и си легнете. На сутринта ще бъдете доволни от резултата.

Капки за очи

Овлажняващите капки за очи (като Визин) отстраняват зачервяването и подутината около пъпката. Това е идеален вариант за случаи, в които сте извън дома си и се нуждаете от спешно действие.

Оцет

Можете да сложите съвсем минимално количество оцет върху пъпката или да добавите няколко капки към вряща вода и да си направите парна баня на лицето.

Овесено брашно


Сварете брашното и оставете да се охлади, за да не ви изгори. Нанесете като маска, оставете да действа 15 минути и отмийте. Така ще премахнете зачервяването и подутините.

След всяка от тези процедури нанасяйте хидратиращ крем. И едва след това можете да се гримирате.

Kozmetikata.comstrahotna tema