Звезден миг

Розалин Санчес

  • 18.10.2007
  • Автор: Светлана Илкова
Звезден миг, Розалин Санчес

Звезден миг, Розалин Санчес

Звезден миг, Розалин Санчес

Тя
Родена е в Сан Хуан и първата й страст са танците и пеенето. На сцена е от много ранна детска възраст и взима уроци по балет и пиано. На 15г. вече има зад гърба си няколко реклами и музикални клипа.  Записва се да учи в университета в Пуерто Рико, но не след дълго прекъсва и решава да последва сърцето си, което я отвежда в Ню Йорк. За семейството си Розалин споделя, че винаги са я подкрепяли и са й помагали във всяко нейно ново начинание.

Красавицата две поредни години печели титлата "Мис Пуерто Рико" , а през 1994 става първа на между народният конкурс "Мис Америка".

Кино

Розалин Санчес дебютира на телевизионните екрани като героинята от сериала "LA FAME" 1997-1998, излъчван в над 80 страни по целият свят.
Позната ни е от филми като "Rush Hour 2" (2001г.), в който си партнира с Джаки Чан и Крис Тъкър.
А в "Boat Trip", комедия с участието на Куба Гудинг Младши, получава ролята на "Габриела". Във филма съчетава и двете си любими занимания, хореографията и актьорството.

След участието си в няколко "сапунени опери", тя приема ролята на Лили Аргуело във тв сериала "LA FAME", от който за съжаление е заснет само един сезон. Но благодарение на този сериал, Розалин е забелязана от филмовите продуценти. И така тя започва да се появява във все повече и повече филми и да получава все по-големи роли.
Наскоро участва заедно с Джон Траволта и Самюел Джексън в трилъра "BASIC".
Номинирана е и за  Latin Grammy Awards  и на Hispanic Heritage Awards.

И още...
А също така е и говорител на Pepsi и рекламира новата им нискокалорична напитка "SIERRA MIST".
За пръв път Розалин пее на живо в предаването на АВС "Disko Ball".

Близките и приятели казват за нея, че тя  е динамична и ужасно жизнена. Едно от хобитата й е хореографията и за това има своя собствена школа по танци.

От Стела Илел