Мода

Топ 5 на колекциите за 2019 година

  • 11.03.2019
  • Автор: Светлана Илкова
Мода, Топ 5 на колекциите за 2019 година

Prada Снимка: Gorunway.com

Мода, Топ 5 на колекциите за 2019 година

Paco Rabanne Снимка: Gorunway.com

Мода, Топ 5 на колекциите за 2019 година

Loewe Снимка: Gorunway.com

Мода, Топ 5 на колекциите за 2019 година

Alexander McQueen Снимка: Gorunway.com

Мода, Топ 5 на колекциите за 2019 година

Chanel Снимка: Gorunway.com

През 2019 година много дизайнери представиха своите колекции с шикозен блясък и умерена суета. Ето нашия избор:


1. Prada
Прада налага своята Жена PRADA с разнообразие от великолепни палта, обувки в балетично розово с плексигласени пети, много шарени цветове.


2. Paco Rabanne

Модата, шивачеството и блясъка сега са реабилитирани.
Жюлиен Досена от Пако Рабан разбира точно защо: "Това е начинът, по който се въздигате чрез роклята. В крайна сметка това е всичко, което очакваме от модата. Знаете ли тази тръпка, когато носите нещо специално? Тя ви дава сила; тя ви дава увереност. "


3. Loewe
Джонатан Андерсън от Loewe умее да изглажда противоречията между прости, чисти силуети и занаят и текстура, между усещането за сега и почитането на историята.


4. Alexander McQueen
За да проучи тази колекция на Александър Маккуин, Бъртън отвежда екипа си в северните градове извън Манчестър, в Макълсфийлд, където е отгледан, и в близките градове, където мелниците все още произвеждат текстила, използван за мъжки костюми във Великобритания и в чужбина. За шоуто публиката седеше на тъкани от тези мелници, много изработените в Англия вълни, използвани в колекцията (както за пробите, така и за производството). Бъртън искаше да покаже продуктите, традициите и културата на Англия, в която бе израснала: вълните, местните фестивални традиции (в които има розови кралици), историята на избирателните права и нейните облечени в борба с хора, бронтите ( регионални героини), както и кодовете на пънка и новата вълна, които са вкоренени в Бъртън, дори и тя да е твърде млада, за да е виждала радостната дивизия, преди всичко да е трагично.

5. Chanel
Каква е правилната форма за почитане на някого на модно ревю, някой, който винаги е бил толкова привързан към размахването на вулгарните сантименталности и който винаги е имал нещо весело да каже за посмъртни агиографии на всеки, когото иска да спомене? Карл Лагерфелд беше най-малко сантиментален човек. Той обичаше работата си и винаги го смяташе за задача да живее постоянно в настоящето.

Светлана Илкова по материали от VOGUE