Мода

Рокля за бала

  • 21.03.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Мода, Рокля за бала

Мода, Рокля за бала

Мода, Рокля за бала

Мода, Рокля за бала

Мода, Рокля за бала

Мода, Рокля за бала

Мода, Рокля за бала

Мода, Рокля за бала

Роклята за бала трябва да е не само красива, но и актуална. Затова предлагаме на вашето внимание обзор на тенденциите, които се съдържат в балните тоалети през 2011–а.

Преди да пристъпим към разглеждането на конкретните тенденции е до бре да подчертаем, че абитуриентският бал е само веднъж в живота, затова трябва да се направи всичко необходимо, той да е незабравим и изпълнен с красиви спомени.
Символ на прощаването с безгрижния ученически живот,
това събитие показва едновременно новото на зрялост на девойките при създаването на образа си, което се изразява най-вече при избора на рокля. 

Изборът на рокля днес няма ограничения и единствено е воден от светоусещането и впечатлението, което младите момичета искат да създадат на това първо официално събитие в живота.

Някои се опитват да осъществят мечтата си да са принцесите на бала и избират дълги до земята рокли, но това превъплъщение може да предизвика и разочарование. Животът е достатъчно цветен, че да поднесе и други моменти, когато да се почувствате като принцеси.

В дълга рокля не е особено удобно да се изкачвате по високи стъпала, а и ако токчетата на обувките ви са прекалено тънки, ще трябва да сте като статуя през повечето време за да не застъпите края й. В никакъв случай не се опитваме да ви разколебаем, просто ви подготвяме за "опасностите".

Основното е да изберете каквото ви е на сърце.

На мода са женствеността и романтизма – именно тези черти е добре да са изразени в балните рокли през 2011 г. Двуслойни рокли от лек шифон, украсени с леки волани, плисета, ресни в съчетание с нежната цветова гама – ето това е необходимо.
Флоралните принтове на тъканите подсилват романтичността на образа. На мода при роклите е и стилът на 60-те – рокли с къса пола тип пачка.

Късите рокли тип втора кожа са за момичета с безупречна фигура и дълги крака – много лаконични, изящни, сдържани и едновременно с това показващи всички достойнства на външността. Освен това, тук може да се използва и малката черна рокля, която е неизменна част от женския гардероб. Много млади момичета избират точно нея за встъпването си в живота.

Рокля в гръцки стил с повдигната талия подхожда на много слаби момичета с не много висок ръст, а също и на тези, чиято фигура още не се е дооформила – тя придава облик на грация, визуално издължават и прикриват особеностите на фигурата, които може да смятате за недостатъци. 

Kozmetikata.com